Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)

⭐️ Het hele weekend 10% KORTING op de gehele Collectie ⭐️ gebruik de code: Lente ⭐️

Handgemaakt is GEEN kinderarbeid

Handgemaakt is GEEN kinderarbeid

, door Ingrid Reuvers, 2 min lezen

Handgemaakt is GEEN kinderarbeid

“Handgemaakte kleding uit India, dat wordt zeker door kinderhandjes gemaakt!”

Ja, dat hoor ik vaak genoeg, en als ik eerlijk mag zijn vind ik het ook niet zo gek. In een groot deel van de kledingindustrie is dit namelijk waarheid. “Als het uit India komt dan zal de kwaliteit wel slecht zijn en gemaakt worden in een volle fabriek onder slechte omstandigheden”. Spijtig genoeg is dit vaak waar en helaas de realiteit waar we inleven en soms zelfs aan bijdragen (zonder dat we weten hoe slecht de omstandigheden zijn).

In mijn reizen naar India word ik steeds weer opnieuw verliefd op dit prachtige land. Er zijn zoveel mooie culturen, geuren en kleuren. Je kan je dat zelf bijna niet voorstellen hoeveel dat verschilt met de ‘westerse wereld’. Een van de mooiste dingen die ik in India tegenkom zijn alle verschillende mensen.

Ik wist daarom dat ik samen met de lokale bevolking iets moest opbouwen. We zijn begonnen met onze krachten te bundelen en maken nu samen prachtige kleding. Iedere keer als ik terugga naar mijn atelier word ik door een tweede familie welkom geheten.  ik krijg nieuwe ideeën en samen bekijken we nieuwe stoffen en designs en maken we mooie avonturen en herinneringen.

Handgemaakt betekent bij The Two Sisters ook echt handgemaakt, maar dan wel op een eerlijke en vriendelijke manier. Jij een eerlijke prijs en mijn atelier ook. We zorgen er samen voor dat jij kwalitatief goede en mooie kleding krijgt en daar moet iedere schakel in de keten voor beloond worden.

Komen er dan geen kinderen in dit verhaal voor? Jawel hoor, alleen niet in de arbeid. Bij aankoop van alles op mijn website wordt er een bedrag gedoneerd aan BlueHousePushkar en maken wij samen een verschil!

En waanzinnig project in Pushkar. Veel kinderen in India groeien op in armoede. Het doel is om de intergenerationele armoedecyclus waarin ze verkeren te doorbreken, en om deze community te ontwikkelen met zo min mogelijk inmenging van buitenaf.

Dus handgemaakt staat bij The Two Sisters niet voor kinderarbeid. Handgemaakt staat voor verbintenis en liefde, tussen jou, mij, India en alle lieve mensen en kinderen die er wonen. 

“The greatest discovery of all time is that a person can change his future by merely changing his attitude.”

 


Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Registreer