Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)
Handgemaakte producten uit India

Handgemaakte producten uit India

, door Ingrid Reuvers, 2 min lezen

Laatst kreeg ik een vraag: 'jij verkoopt toch rokjes'? Het raakte mij diep, in eerste instantie voelde ik irritatie. Rokjes??? Ik voelde dat dit niet is wat wij doen. In essentie steunen wij families, vrouwen en kinderen in Pushkar India. Dat is wat wij doen. Middels onze geweldige kleding, sieraden en tassen die met ongelooflijk veel liefde en aandacht worden gemaakt.

Ieder item, echt ieder stuk apart wordt met de hand gemaakt in superkleine ateliers. Ateliers die ik zelf heb uitgekozen van families waar ik thuis kom. Waarvan ik exact weet hoe en onder welke omstandigheden er gewerkt wordt. 

Het 'nadeel' is dat het geen productie is, geen snelle 'handel'. Nee, als wij iets laten maken gaat daar een aantal maanden overheen. Soms zijn de kleuren anders omdat ook alles met de hand geverfd wordt. Als het regenseizoen is in India dan kunnen de stoffen niet goed drogen, dus dan duurt het langer. Soms zijn de maten net iets anders. Soms zitten er in onze Antieke hergebruikte Sari's en andere hergebruikte stoffen oneffenheden. Dat is wat wij meer dan voor lief nemen. Waarom? Omdat wij puur en echt zijn. Wij zijn authentiek en zullen dat aller tijden zijn en blijven.

De vrouwen op deze foto zijn de echt Gypsy vrouwen van de allerlaagste kaste in India. Deze vrouwen zijn ontzettend arm. Ze zijn al op hele jonge leeftijd moeder geworden en hebben op hun 27ste soms al 5 kinderen. Meestal zijn ze alleenstaand. Ze wonen in tenten. Die vrouwen en die kinderen geven wij geen geld of kleding. Maar die geven wij een kans middels de stichting Blue house Pushkar. Een stichting zonder bestuur waar geld aan de strijkstok blijft hangen. 

Iedere week geven wij op vrijdag een donatie. Met dat geld kunnen de kinderen naar school, krijgen ze uniformen voor school, een hele goede lunch, voedselpakketten en worden er zelfs huizen gebouwd. De enige manier voor deze kinderen om uit het systeem waarin ze geboren zijn te geraken.

Dat is wat ik voel als ik een blog schrijf over onze producten. En natuurlijk zijn wij ongelooflijk trots op ieder product, op ieder stuk dat zo'n lange bijzondere reis heeft gemaakt naar jou toe❤️


Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Registreer