Added to cart!

Give customers more details.

View my cart (0)
Met jouw aankoop maak jij het verschil!

Met jouw aankoop maak jij het verschil!

, door Ingrid Reuvers, 3 min lezen

Jij wilt van deze wereld een betere plek maken. Wij kennen jou. Wij zijn jou. Met jouw aankoop help je, helpen wij. Daarom doneren wij van iedere aankoop direct een bedrag aan BlueHousePushkar. 

Wil jij zelf ook direct een bijdrage leveren? Je kunt ten alle tijde een donatie doen! Dat kan al vanaf  € 10,-

De stichting is opgericht en wordt gerund door Jaira Sona Chin, een ongelooflijke topper! Een deel van haar verhaal: 

Op reis in India zag jij de armoede om je heen en besloot om het Blue House Project op te richten?
In 2016 was ik met mijn moeder voor het eerst in India en ontmoette in het stadje Pushkar (provincie Rajasthan) vier jongens die ons bedelden om eten. Nadat we wat eten voor hun hadden gekocht, werden we uitgenodigd om bij hen thuis te komen. We kwamen aan bij een plek in de woestijn, waar tientallen gezinnen woonden in zelfgemaakte tenten. De kinderen waren zo ontzettend lief en ik stond versteld van de armoede waarin ze leefden. Onze reis ging verder, maar ik had het sterke gevoel dat ik terug moest naar Pushkar. Ik ben toen in mijn eentje nog een dag teruggegaan naar Pushkar en ontmoette mijn moeder daarna om verder te gaan met de reis. Die dag bracht ik door op het kamp met de vier jongens en hun families. Nadat ik een maand terug was in Nederland, ben ik tien dagen in mijn eentje naar Pushkar gereisd. Ik nam kleding mee uit Nederland, maar had nog geen concreet plan om een stichting op te zetten.

Na deze reis, ging ik twee maanden later een maand in mijn eentje naar Pushkar om te kijken wat ik precies kon doen om deze families te helpen. Ik kwam op het idee om sieraden en tasjes te verkopen om geld in te zamelen. Ik bouwde een website en promote dit op social media. Van de eerste 300 euro hebben we een huis gehuurd voor de families van de vier jongens die ik op dag 1 ontmoette. De jongens gingen niet naar school en ik schreef ze in op een lokale school. Daarna groeide het project snel en door meer donaties en verkoop van producten uit Pushkar konden we steeds meer kinderen naar school sturen. De afgelopen vijf jaar ben ik 23 keer naar Pushkar geweest. The Blue House Project steunt 70 kinderen op het gebied van onderwijs, onderdak, kinderrechten en eerste levensbehoeften." 

Wil je hele interview met Jaira lezen? (wat ik je van harte aan kan raden) 

The Blue House Project is een non-profitorganisatie die is opgericht om kansarme gezinnen te ondersteunen die in tenten leven in de woestijn van Pushkar (Rajasthan - India). Door middel van onderwijs, werkgelegenheid en primaire levensbehoeften helpen we deze gezinnen om te ontsnappen aan de intergenerationele cyclus van armoede. We sturen 70 kinderen uit lagere kasten naar de plaatselijke school. In ons projectcentrum 'het Blauwe Huis' verzorgen wij les en lunch na schooltijd. Daarnaast hebben we de ouders in dienst en voorzien we in basisbehoeften zoals maandelijks voedsel en onderdak. Het project is opgericht en wordt gerund door de Nederlandse student Jaira Sona Chin en de lokale bevolking van Pushkar uit de arme gemeenschap zelf.

Bekijk ook eens hun website: https://www.bluehousepushkar.org/


Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Registreer